Opencart Türk Lirası Para Birimini Eklemek

Opencart'ın kurulumunu kendi sitesinden indirdiğiniz dosyalardan yaptıysanız sitenizde türkçe dil dosyasını yüklemeniz ve Türkçeyi varsayılan dil yapmanız gerekmektedir. Opencart Türkçe Dil Dosyalarını buraya tıklayarak edinebilirsiniz.

Opencartı nasıl tükçeleştireceğinizi daha önce burada anlatmıştım. o yüzden bu kısmı geçiyorum ama bilmeyen okurlarımız " Opencartı Nasıl Türkçeleştirim ? " başlıklı yazımızı okumasını tavsiye ederim.  Opencartınızın türkçeleştirme işlemi bittikten sonra artık para birimini ekleme aşamasına geçebiliriz.

Opencart Para Birimi eklemek bir çok sürüm iin aynıdır bu yüzden her versiyon için ayrı ayrı eklemedim.

Opencarta Nasıl Türk Lirası Para birimini Ekleyebilirim ?

Opencart türk lirası para birimi eklemek öyle sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Sadece gerekli ayarları dikkatli bir şekilde yapmanız yeterlidir. Gerekli ayarlar yapıldıktan sonra artık ürünlerinizi Türk lirası üzerinde ücretlendirebilir ve bunun türk lirası olarak hesaplanmasını sağlayabilirsiniz. gelelim ayarlara

1. Adım : Türk Lirası Para Birimini Eklemek

İlk olarak sitenizin yönetici bölümüne giriyoruz sol taraftan yada üsteki menülerden (sürümünüze göre değişebilir) Sistem->Yerelleştirme -> Para Birimleri seçiyoruz. 

Opencart Türk Lirası Para Birimi Ekleme


Karşımıza çıkan ayarları aşağıdaki gibi düzenleyip kayıt ediyoruz. 

Para Birimi Adı: Türk Lirası
Kodu: TRY
Sol Sembol: boş bırakılacak
Sağ Sembol: TL
Basamak Ayırıcı: 2
Değeri: 1.000000 
Durumu: Açık

Opencart Türk Lirası Para Birimi Ekleme




2. Adım : Türk Lirasını Varsayılan Para Birimi Yapmak

Türk Lirası Para Birimini ekledikten sonra bunu varsayılan olarak ayarlamamız gerekli bunun için Sistem -> Mağzalar seçip oradan Yerel seçtikten sonra para biriminde tük lirasını seçiyorsunuz 

0/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski