Opencart 2.3.0.2 türkçeleştirme


Opencart bildiğiniz üzere Open Source bir yazılımdır. Bu yüzden internet üzerinde farklı farklı sitelerden indirebileceğiniz Türkçe dil dosyaları bulunmaktadır. Bu dosyalardan istediğiniz herhangi birini yada bizim opencart 2.3.0.2 versiyonu için Türkçeleştirdiğimiz dil paketini buradan indirebilirsiniz. Ayrıca opencart farklı dil dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz dosyalar 7zip ile sıkıştırılmıştır.

Opencart 2.3.0.2 türkçe dil dosyasını indir.

indirdiğiniz dosya içerisinde iki tip dosya yer almaktadır. 

Hızlı Kurulum dosyaları : dosyaları bir değişiklik yapmadan direk hostinginize gönderirsiniz ve intall diyerek kurulumu tamamlarsınız. Hiç bir kurulum ayarı ve değişikliği gerektirmez.

Dil Dosyaları : Mevcut olan yada kurulumunu tamamladığınız Opencart sitenizi türkçeleştirmek için kullanırsınız. ki bu bir nebze uzmanlık ister çünkü belirlenen klasörleri hostinge attıktan sonra admin sayfasından türkçeleştirme ayarları yapmanız gerekmektedir.

Opencartcart 2.3.0.2 türkçe dil dosyasını nasıl kurarım ?

opencart dil dosyasını indirdikten sonra uygun bir yere dosyaları çıkartın. Dosyaları çıkardıktan sonra iki farklı seçenekten birini seçebilirsiniz. Hızlı kurulumu seçerseniz birşey yapmanız gerekmemektedir. kurulum dosyalarını hostinge atar ve direk install işlemini yaparsınız ve sisteminiz hazır hale gelmiş olur.  

Fakat mevcutta bir siteniz var yada kurulumunu tamamladığınız bir opencart temanız  var bunu Türkçeleştirmeniz gerektiğinde dosya içerisindeki dil dosyalarını hostinginizde uygun yerlere attıktan sonra aşağıda belirtilen ayarları yapmanız gerekmektedir.

1. Adım : Türkçe Dil Ekleme

  • indirdiğiniz dil paketindeki dil dosyalarını hostinginizde uygun klasörlere gösterildiği şekilde yükleyin.
  • OpenCart admin panelinden Admin->System->Localisation->Language menüsüne gidiniz.
  • Buradaki alanlara aşağıdaki bilgiler ile doldurunuz ve kaydedin. ( bazı sürümlerde hepsi olmayabilir siz ekranda gördüğünüz alanları aşağıda belirtilen şekilde doldurunuz.)
Language Name: Türkçe
Code: tr
Locale: tr_TR.UTF-8,tr_TR,tr-tr,turkish
Image: tr.png
Directory: turkish
Filename: turkish
Status: Enable
Sort Order: Dilin görünmesi istediğiniz sıralama numarası giriniz.

2. Adım : Sitenin Varsayılan Dilini Türkçe Yapmak

 Opencart Türkçe Dil dosyalarını atıp Türkçe dili sitemize ekledikten sonra mağzamaızı türkçeleştirmek için  System->Settings->Edit tıklayarak mağazanızın ayarlarını gidin ve Local sekmesine geçiniz. Language ve Administration Language kısımlarını Türkçe seçin ve kaydedin artık siteniz türkçe oldu. 


 

Sorularınızı yorum kısmına yazarsanız daha hızlı çözüm alabilirsiniz.


0/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski