Xiaomi Bootloader Kilidini Açma & Bootloader Kilidi Süre Kısaltma

Herkese Merhaba Arkadaşlar,

Bugünkü yazımızda Xiaomi akıllı cihaz kullanıcılarına üzerinedir. Xiaomi cihazlarda ROM, ROOT, Stok ve Custom Recovery (TWRP, OrangeFox) vb. diğer yazılımsal işlemleri sağlayabilmeniz için Bootloader kilidi dediğimiz özelliğin aktif edilmesi gerekmektedir.

Bootloader Kilidi Nedir?

Bootloader kilidi, satın aldığınız cihazın üzerinde herhangi bir işlem (3. şahıslar tarafından) yapılmaması adına üretici firmalar tarafından kullanılan sistemdir. Bu kilidi açmadığınız sürece yukarıda belirttiğimiz örnekler için işlem sağlayamazsınız.


BOOTLOADER KİLİDİNİN AÇILMASININ AVANTAJI VAR MIDIR?

Bootloader kilidinin cihazınızda açık olmasının avantajlarının vardır.

Örnek olarak cihazınızda ilerde yaşayacağınız yazılımsal sorunlar olarak yazılım silinmesi, cihaz çökmesi (Hard Brick veya Soft Brick), IMEI silinmesi gibi birçok alanda düzeltme sağlamanız için size avantajı bulunmaktadır. 

Xiaomi Cihazlarında Bootloader Kilidi Nasıl Açılır?

Bootloader kilidini açma işlemi sırasında cihazın sıfırlanacağını ve içerisindeki verilerinizin silineceğini unutmayın!




Bootloader Kilidini açmak ve Bootloader Kilit süresini kısaltma için gerekli olan ekipmanlar aşağıdaki gibidir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz yapacağınız bu yöntem Snapdragon işlemcisi olan Xiaomi cihazlarda geçerli olduğunu belirtmek isteriz.
1- Telefon Üzerinden Yapılacak İşlemler

Öncelikle Ayarlar > Telefon Hakkında kısmından MIUI sürümüne 7-8 kez tıklıyoruz ve Geliştirici Seçenekleri aktif ediyoruz. 
Ardından Ayarlar > Ek Ayarlar > Geliştirici Seçenekler menüsünden “Mi kilit açma durumu” sekmesine giriyoruz. 
Karşımıza çıkan uyarıyı onayladıktan sonra “Hesap Ekle” butonuna tıklıyoruz ve işlemin bitmesini bekliyoruz. “Mi hesabı başarıyla eklendi” yazısını gördükten sonra, aşağıda USB Hata Ayıklama Moduna tıklayın onuda aktif edelim daha sonra bu ekrandan çıkabiliriz.



2- Bilgisayar Üzerinden Yapılacak İşlemler

Yukarıda linkini verdiğimiz Xiaomi Mi Tool programını indirin ve kurun açtığınızda driverleri otomatik kurulacaktır. Açılış ekranında sizden bölgeyi seçmeniz istenecektir. Bölgeyi Çin olarak seçmeniz gerekmektedir.

Telefonunuzu ekran açık ve bilgisayarda program açık şekilde USB ile bağlayın ve telefonunuzda onay isteyecektir, onayı verdikten sonra programda önünüze iki adet resim gelecektir. 

Siz Mi Device Works Normally yani benim cihazım normal çalışıyor seçin. Sonra program telefonunuzu bulacak alt kısımdan çıkan seçeneklerden selecte basın.

Ardından cihazınız kapanacak kendi kendine fastboot modda açılacak sonra bir daha kapanip orjinal recovery de açılacak ve programda sizi yönlendirdiği gibi 3 seçenekli menüden sizde cihaz üzerinden 3. seçeneğe gelip Güç tuşuna basın.

Programda 4 seçenekli menü gelecek. Bootloader unlock seçiyorsunuz. Telefon fastbootta açılacak, Mi hesabınızı programa girip unlock işlemini bekliyorsunuz. Telefonda işlem bitince yeniden başlayacaktır ve Bootloader kilidi açılmış olacaktır yada size Unlock işlemi için çok kısa zamanlı süreler vermiş olacaktır ama genelde kilidi anlık olarak hemen açılmaktadır.


Not : Cihazınızın başına gelebilecek hasardan asla sorumluluk kabul edilmemektedir​. Sorumluluğunun tarafınızda olduğunu belirtmek isteriz.

1/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

  1. @atasoyhk Tabi bu işlemleri yaparken cihazlar zararı olabilir fakat bahsedilen adımları doğru bir şekilde yaparsanız bir zarar almadan Bootloader kilidini açabilirsiniz. Yinede bu işler hakkında bilginiz yoksa bu işlerden anlayan yada uğraşan uzman kişilerden destek alarak ilerlemenizi öneririm. Kişisel olarak kendimi geliştirmek isterim diyorsanız ise YouTube üzerinde birden fazla detaylı anlatımlar mevcuttur bunlardan örnek alarak ilerleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski