Prestashop Ücretli mi ?



Prestashop Ücretli mi ? 

prestashop ücretlimi
Prestashop ücretlimi ?

Vermiş olduğum eğitim ve seminerlerde en çok aldığım soru bu " prestashop ücretsi mi ? " prestashop diğer açık kaynaklı yazılımalar gibi tamamen ücretsizdir. Daha önce prestashop hakkında bilgisi olmayan yada tam özelliklerini öğrenmek isteyenler için "Prestashop Nedir ?" makalemizi okuyabilirsiniz.

Açık kaynak kodlu yazılımların kullanıcılar için en hoşuna giden kısmı e-ticaret yazılımının ücretsiz olmasıdır. Fakat prestashop ücretsiz olması hiç para vermeyeceğiniz manasına gelmez. Prestashop kurulumunuz için en azından bir adet domain ve bir adet prestashop uygun hostinge ihtiyacınız bulunmaktadır. bu ücretleri yaptıktan sonra yeterli bilginiz varsa prestashop kolaylıkla kurup ilk e-ticaret sitenize sahip olabilirsiniz bilirsiniz.


Prestashop İçin Nasıl Bir Hosting Almalıyım ?

E-Ticaret Uyumlu Hosting

Eğer E-Ticaret sitenizi ilk kuruyorsanız ve kullanıcı sayınız 1000+ ziyaretçinin altındaysa paylaşımlı hosting geçici bir süre işinizi görebilir. Paylaşımlı hostingler fiyat olarak VPS ve Dedicated sunucuya göre daha uygun fiyatlıdır fakat işlmecinin sadece %15 ile %20 arasında kullanmanıza izin verdikleri için günlük 1000 ve üzeri ziyaret almaya başladığınızda yavaşlama yada sistemsel sorunlar yaşarsınız. Birde sonrasında VPS yada Dedicated sunucuya taşıma sıkıntısı olabilir. 

Eğer siteniz 1000+ ziyaretçi alıyorsanız VPS ve Dedicated sunucu tercih etmeniz gerekmektedir. Böylece sunucunuzu ihtiyacınıza göre rem ve alan şekillendirmesini yapıp sorunsuz kullanabilirsiniz. 

Prestashop kurulumu için  neler gerekli ve ne öderim ?

Eğer e-ticaret yazılımınızı prestashop ile kurmaya karar verdiyseniz yapacağınız ilk şey eğer domaininiz yoksa bir domain almamanız gerekli bunun ücreti ortalama 9 ile 20 usd yıllık olarak değişmektedir. ikinci olarak prestashop uygun bir hosting almanız yeterli. Hosting ücretleride yıllık özelliklerine göre 250 TL ile 1000 tl arası değişmekte. Fakat bu konuda çok düşük tasarlanmış hostinglere fiyatı yüzünden yanaşmayın daha sonrasında kapasite artırmak istediğinizde daha yüksek meblağlar ödeyebilirsiniz.  En azından taşıma ücretleri verinizin çokluğuna göre günümüzde 750 TL ile 3000 TL arasında yapılmaktadır.

Şu ana kadar doman ve hostinge ortalama 400 ila 600 tl para ödemiş olduk. Artık prestashop e-ticaret mağzanızın kurulumuna geçebilirsiniz. Eğer bu konuda uğraşmak istemiyorsanız belli bir ücret karşılığı danışmanlık alabilirsiniz.

Eğer kendiniz kurmak istiyorsanız "Prestashop Nasıl kurulur" Makalemizden prestashop kurulumuna geçebilirsiniz.


İyi günler diliyorum. 

0/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski