E-Devlet Şifrenizi Çalınabilir


Günümüzde artık teknoloji ve internet olmazsa olmazımız oldu. fakat bunun iyi yönleri olduğu gibi kötü yönleride bulunmakta. Her işimizi kolaylaştıran internet bazen biz farkında olmadan başımıza büyük sorunlar açabilecek duruma gelebiliyor.

Bir çoğumuz linkleri kontrol etme alışkanlığımız olmadan google aradığımızı yazar ve gelen sonuçlardan sırası ile bakmaya başlarız. Ama hiç kimse acaba gerçek doğru adrestemiyim diye kontrol etmez.

Geçenlerde farklı bir arama yaparken bir anda reklam olarak açılan sekmelerin birinde e devlet girişinin açık olduğunu fark ettim. Sayfanın adresini incelediğimde edevlet linkine benzer bir link olduğunu gördüm ama olması gereken https://www.turkiye.gov.tr/  adresi ile hiç bir alakası yok. Sizin için hazırladığımı adres rehberini bu adresten ulaşabilir ve sitelerin doğru adreslerini öğrenebilirsiniz.

Siz bu ekranda tc kimlik no ve şifre bilgilerini girip giriş yap dediğiniz orjinal adrese yönlendiriyor siz farkında bile olmadan tc kimlik no ve şifre bilgileriniz 3 şahısların eline geçmiş oluyor.

O yüzden mutlaka giriş yaptığınız öneli sitelerin linklerini kontrol edin. Emin değilseniz giriş yapmayın.

E-devlet şifresi nasıl çalınır ?


E-devlet şifrem çalındı ne yapabilirim ?

E-devlet yada farklı bir sitede şifrenizin çalındığını düşünüyorsanız. ilk yapmanız gereken profil ayarlarına girip şifrenizi değiştirmek. böylece şifreleriniz daha güvenli olacaktır.


E-devlet şifrem nasıl çalındı ?

0/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski