Blogger’da Powered by Blogger ( atıf ) yazısını kaldırmak


Özgün Blogger kullanıcıların tema hazırlarken en çok sorun yaşadığı kısımdır. uzman kullanıcılar hemen bunu ortadan kaldırmaktadırlar fakat iş yeni başlayanlara geldiğinde sorun olmaktadır. “Powered by Blogger”  yazısı alında sitemizin çekirdeği hakkında ziyaretçilerinizin bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. Fakat bu bazı kullanıcılar umursamazken bazı kullanıcılar farklı sebeplerden “Powered by Blogger” yazısını kaldırmak ister. Şimdi bu yazıyı nasıl kaldıracağız ona gelelim.


Powered by Blogger ( atıf ) yazısı nasıl kalkar ?

Bu yazıyı kaldırmak istediğinizde doğal olarak yönetici panelimizden yerleşim menüsüne tıklar oradan atıf bölümünü açarız ve istediğimiz değişikliği yapabilir. Fakat Blogger standart olarak bu kısmı kaldırmamızı istemediğinden atıf penceresinde kaldırma seçeneği bulunmamaktadır. Biz bu kaldırma butonunu aktif ederek atıfı kaldıracağız.

  • bunun için Şablon>HTML düzenle seçilir. açınlan html sayfasında CTRL+F yapılarak "Attribution1" şeklinde arama yapacağız. karşımıza aşağıdaki kod çıkacak.
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>

  • Kodda "true" kısmını "false" olarak değiştiriyoruz ve temamızı kayıt edip çıkıyoruz.
  • Daha sonra hemen Yerleşim bölümüne geliyoruz. Ve Atıf Gadget’ına tıklıyoruz. Orada “Kaldır” butonunun aktif olduğunu gözlemleyeceksiniz. Oraya tıklayarak direkt atıfı kaldırmış oluyorsunuz.
Evet bir blog yazımızın sonuna geldik :). Umarım verdiğim bilgi işinize yaramıştır. herkese iyi bloglar.

Sorularınızı yorum olarak sorarsanız mutlaka cevap verilecektir.

0/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski