Neden Open Source ?

İlk olarak daha önceki yazimizda Open Source nedir ? Demiştik. Open source tanımını bilmeyenlerin bir kez makaleye göz atmasını tavsiye ederim.

Müşterilerimin yada site üzerinden en çok gelen sorulardan biri budur "neden open source öneriyorsunuz ?" genel olarak verdiğim cevap gönüllü çalışacak yüzbinler varken neden aynı şeyleri yapmak için sıfırdan uğraş vereyim. Mevcut yazılımı geliştirmek ve ona katkıda bulunarak diğer kullanıcılarında işini kolaylaştırmak daha cazip gelmekte dediğimde ikinci soru hemen "open source yazılımlar güvenli mi ? Oluyor.

Evet open source yazılımlar bir çok ücretli yazılımdan daha güvenlidir. Bir kere script çekirdeğini kullanan milyonlarca insan olduğu için bir okadarda geliştirip açıklarını kapatan kişiler bulunmaktadır. Bu yüzden ücretli bir çok yazılımdan çok daha güvenlidir. Önemli olan husus sadece ekliyeceginiz eklentilerin yada kodların open source yazılımın legal sayfasında yayınlanmış yada onaylanmış olmasıdır.

Genel olarak Open source olarak geliştirilen yazılımları biraz tanıyalım.

  • Wordpress
  • Jommla
  • Opencart
  • Drupal
Daha bir çok yerli ve yabancı yazılım bulunsada bu saydiklarimiz en temel ve en çok geliştiricisi olan open source icerik yönetim sistemleridir. 

Aklınıza gelen yada kafaniza takılan soruları yorum kısmından sorabilirsiniz.


Daha yeni Daha eski