Hesaplar arasında blog taşıma


Blog yazarlarının belli bir sure sonra en çok sıkıntı duyduğu şey blog yetkilerini başka bir hesaba aktarmak yada farklı bir kullanıcıya yetki vermek. İşte böyle bir şeye ihtiyaciniz olduğu zaman aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz.

Kısaca söz konusu blog'u iki üyeli bir ekip blog'uhaline getirdikten sonra orijinal ekip üyesini kaldırarak bunu yapabilirsiniz.
Ayrıntılı süreç şu şekildedir:
  1. Blog'u içeren hesap olduğunu varsaydığımız Hesap 1 ile Blogger'da oturum açın.
  2. Ayarlar | Temel sekmesinin altındaki "İzinler" bölümüne gidin.İzinler bölümü

  1. Yazar Ekle düğmesini tıklayarak, blog'u taşımak istediğiniz hesap olan Hesap 2'nin sahibine davetiye gönderin.
    Yazar ekle
  2. Hesap 2'nin sahibinin davetiyeyi kabul etmesini bekleyin. Bilgisayarınız paylaşılan bir bilgisayarsa önce Hesap 1'den çıkmanız veya farklı bir tarayıcı kullanmanız gerekecektir.
  3. Hesap 2 blog'a katıldığında, Hesap 1 tekrar oturum açabilir ve Ayarlar | Temel sekmesine dönebilir.
  4. Hesap 2'nin yanındaki açılır menüyü tıklayıp "Yönetici"yi seçin.
  5. Hesap 1'in yanındaki X simgesini tıklayarak Hesap 1'i kaldırın.
    Yönetici olarak ekle
Notlar:
  • Hesap 1 tarafından blog'da yapılan tüm yayınları Hesap 1'in görünen adı ile görmeye devam edersiniz. Hesap 2, görünen adın değişmesini isterse bu yayınları silip yeniden yayınlayabilir.
  • Her blog'un daima en az bir yönetici üyeye sahip olması gerektiğinden Hesap 2 yönetici haklarına sahip olana dek Hesap 1 kaldırılamaz.
  • Hesap 1 silinirse bu hesapla yüklenen fotoğrafların bağlantısı bozulur. Hesap 2'yi ekledikten sonra eski fotoğraflarınızın görüntülenmesini istiyorsanız Hesap 1'i etkin durumda bırakmalısınız.
Daha yeni Daha eski