Windows 7 Kullanıcı Değiştir Aktifleştirme

Merhaba,

Genelde şirket bilgisayarlarında veya domain/etki alanı üzerinden kullanım yapılan bilgisayarlarda ve özellikle Windows 7 işletim sisteminde kullanıcı değiştirme özelliği bazen pasif durumda olabiliyor. Bu özelliği aktif hale getirilebilir fakat bunun için Admin veya Administrator diye isimlendiriğimiz yönetici erişim izni olan Windows kullanıcı oturumuna ihtiyacımız vardır. Bu kullanıcı hesabını elde ettiktekten sonra problemin çözümü için 2 adet adımdan oluşmaktadır. Aşağıda yazdığımız adımları doğru takip etmeniz durumunda kullanıcı değiştirme özelliğini aktif edebileceksiniz.

1. Adım : GPEDİT.MSC Adımlarını Kullanarak Aktif Etme

 -Sol alt köşede Windows simgesine basın ordaki arama yerine "Çalıştır" yazın enter tuşuna veya ana ekran üzerinde iken klavyede bulunan Windows+R tuş kombinasyonlarını kullanarak programı çalıştırabilirsiniz. 

-Aşağıdaki resimde gördüğünüz Çalıştır ekranı açıldığında "gpedit.msc" yazıp enter tuşuna basın.

GPEDIT.MSC ekranı açıldığında aşağıdaki adımları izlemeye ve resimde sarı renkle işaretlediğimiz yerleri takip etmeye devam edin.

GPEDIT.MSC ekranının sol tarafında yer alan menüden Yerel Bilgisayar İlkesi -> Yönetim Şablonları -> Sistem -> Oturum Açma kısmına gelin. Ekranın sağ tarafında yer kısımda sarı ile işaretlediğimiz  "Hızlı Kullanıcı Değiştirme giriş noktalarını gizle" seçeneğine çift tıklayın

Seçeneğe tıkladıktan sonra ekrana yeni gelen penceredeki seçeneklerden "Devre Dışı Bırakıldı"yı seçin ve "Tamam" butonuna tıklayın.

Daha sonrasında bilgisayarı yeniden başlatın Kullanıcı Değiştir Özelliği aktif olmuş olacaktır.

2. Adım : REGEDIT Adımlarını Kullanarak Aktif Etme

 -Sol alt köşede Windows simgesine basın ordaki arama yerine "regedit" yazın enter tuşuna basın veya ana ekran üzerinde iken klavyede bulunan Windows+R tuş kombinasyonlarını kullanarak Çalıştır programını çalıştırarabilirsiniz.

-Aşağıdaki resimde gördüğünüz Çalıştır ekranı açıldığında "regedit" yazıp enter tuşuna basın.

Regedit ekranının penceresi açıldığında ekranın sol tarafında yer alan menüden sarı renk ile işratlediğimiz aşağıdaki resimde yer alan ve yazılan adımları izlemeye devam edin.

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Policies > System kısmına gelin.

Ekranın sağ tarafında yer alan "HideFastUserSwitching" seçeneğine çift tıklayın orada yazılı olan 1 değerini silin yerine 0 yazıp "Tamam" butonuna basın. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın problem çözülmüş olacaktır.


Takıldığınız yerde yada sormak istediğiniz bir husus olursa yorum kısmında sorabilirsiniz.

0/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski