Yazı Yazmak...

Yazı Yazmak...
Yazı Yazmak...
"Yazı yazmak... "la başlayan cümleler bazen çok afilli dursada aslında içinde tecrübe, hasretlik, aşk, çekilen sıkıntılar, mutluluklar ve hüzünler saklar. Peki sen hangisi için kalemi aldın eline ve " Yazı Yazmak... " diye başlayan cümleyi kurdun . 


Apolas Lermi - Mektup yazdım acele

"Yazı yazmak... "la başlayan cümleler bazen çok afilli dursada aslında içinde tecrübe, hasretlik, aşk, çekilen sıkıntılar, mutluluklar ve hüzünler saklar. Peki sen hangisi için kalemi aldın eline ve " Yazı Yazmak... " diye başlayan cümleyi kurdun . 

Volkan Konak - Yarim Yarim


Evet yazı yazmak M.Ö 3200 yıllarda sümerler tarafından bulundu. Bulunduğu dönemden günümüze kadar çok fazla değişim göstererek bu gün kullandığımız halini aldı. Tabi yazı değişim süreci içinde üzerine yazdığımız objelerde değişti. eskiden taşların üzerine yazarken şimdi maddeselliği bile olmayan dijital ortamlarda yazı yazıyoruz. 

Yazıyoruz ama ne için yazıyoruz sorusu getiriyor aklıma herkes farklı farklı şeylerin üzerine farklı farklı düşüncelerini yazıyor. Kimisi derdini yazıyor, Kimisi Sevincini, Kimisi kırgınlığını yazarken kimisi aşkını ilan ediyor yazdığı cismin ne olduğunu önemsemeden  yazıp geçiyor. Bir kaç saat sonra nereye ne yazdığını hatırlamıyor bile. O zaman aslında yazı yazmak birinin kendini ifade etmesi diyelim. Hissettiğimiz duygu ve düşünceleri yazılı hale getirmek neden diye düşünüyorum bu satırları yazarken. 

Bana göre yazı yazan insanlar içlerine sığdıramadıkları duygu yoğunluklarını kaleme alarak bir çeşit terapi yolunu izliyorlar. Yazdıklarından mutlu olanlar yada paylaşmak isteyenle ya yazar, Ya şair, yada söz yazarı oluyor. Yazar olamayanlar ise belki ajandalarının yada ufak not kağıtlarının arasında kaybolup deşarj olmanın sağladığı huzurla yetiniyor. 

Bence herkes yazı yazmalı kendini ifade etmekte zorladığı anlarda cismin ne olduğunu önemsemeden yazmalı içinden geçenleri böylece hem rahatlamış oluruz hemde kendimizi ifade etmiş. 


0/Adet Yorum

Yorumlarımız yönetici kontrolünden geçmektedir. Bu yüzden reklam içerikli yada ahlaka aykırı yorumlar silinecektir.

Daha yeni Daha eski