WordPressde Nasıl Eklenti (Plugin) Eklenir ?


WordPress çekirdek olarak bir çok ihtiyacımızı karşılayacak şekilde gelmektedir. Fakat kişisel ihtiyaç yada göz zevkimizden dolayı eklentilere (plugins) ihtiyacımız olur. Bu yüzden bu yazımızda wordpresimize nasıl eklenti (plugin) ekleyeceğimizi anlatacağım. Eklenti (plugin) eklemenin iki yolu bulunmaktadır. Bu yollardan ilki wordpresimizin içerisinden wordpress havuzunda aratarak, ikincisi elimizdeki *.zip li dosyayı sunucuya yükleyerek.




1. Yol


İlk olarak wordpress yönetici paneline geçiş yapıyoruz ve orada ” Eklentiler ” sekmesine gelip ” Yeni Eklenti ” sekmesini seçiyoruz.



Daha sonra karşımıza arama ekranı geliyor orada aramak istediğimiz herhangi bir kelimeyi yazıyoruz. Bu kelime eklenti ismide olabilir herhangi bir kelimede olabilir.




WordPress istediğimiz kelimiyi havuzda aradıktan sonra çıkan sonuçları bize listeleyecektir.



Listelenen Eklenti (Plugin) den istediğimizi kurabiliriz ama kurmadan önce dikkat etmemiz gereken bir husu belirmek isterim. eklentinin altında bulunana ” Ayrıntılar ” seçeneğini seçip oradaki ayrıntılara bir göz gezdirmemiz gerekmektedir. Orada dikkat etmemiz gereken en önemli kısım eklentinin uygun olduğu wordpress sürümüdür. wordpressimizim sürümüne uygun olmayan bir eklenti kurarsak wordpressimizi bozma olasılığımız bulunmaktadır bu yüzden eklentinin uygun olduğu wordpress sürümünü kontrol ediyoruz. Eğer bizim sürümümüze uygunsa eklentiyi ” şimdi yükle ” yi seçerek kuruyoruz.





2. Yol


Elimizde eklentinin bir zipli dosyası olabilir ozaman ” Ara ” seçeneğinin yanında yer alan ” Yükle ” seçeneğini seçiyoruz.







açılan sayfadan ” dosya ekle ” butonuna basıp bilgisayarımızdaki zipli dosyanın yolunu gösteriyoruz. Daha sonra şimdi kur deyip kurulama devam ediyoruz.



Her iki yollada kurulum yapsak da bu noktadan sonrası ortak devam etmektedir. iki yoldan biri ile kurulum yaptıktan sonra eklentinin kurulduğu ile iligli bir bildirim geliyor burada alt kısımda yer alan ”eklentiyi etkinleştir ” seçeneğini seçerek kurduğumuz eklentiyi çalışır hale getiriyoruz.



artık eklentiler sayfasında eklentimizin aktif bir şekilde çalıştığını görebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski